Work Life Balance: Warehouse to Home Office

Category

Square footage

Location

Date

Form truly meets function on this project. A 4,400 square foot industrial warehouse atop a dental practice was transformed into an architecturally stunning living space, allowing the business owners conveniently located spaces for an unparalleled work-life balance. The large loft showcases the building’s original structure including brick, wood post and beam, as well as newer steel beams throughout.  A metal staircase spirals upwards to a spacious sunroom added to the rooftop as a secondary retreat from the day-to-day. Here, this rooftop addition opens to an Ipe grilling deck with sweeping city views and gardening space. Daylight was an important part of the design process and light from large exterior windows extends to inner rooms through interior fixed glass and clerestory windows.  A large contemporary kitchen adds splashes of contrast to the surrounding industrial materials as light passes though an open backsplash and illuminates a rich color palette. Other features include a 550 sf gym, steam shower & soaking tub, dual walk-in closets and bamboo flooring throughout.

Share

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin